Star Remedies bloesem essences worden gemaakt van wilde planten en bloemen gevonden in zowel Nederland als de rest van de wereld. Naast de traditionele bloesem essences zijn er 4 essences gemaakt van niet-plantaardige materialen; zoals halfedelstenen. Star Remedies worden gemaakt in pure rust en met volledige intentie naar de bloesem toe. Hierdoor kunnen de bloesems hun volledige kwaliteit overbrengen in het aanwezige bronwater. Ditzelfde geldt voor de essences die gemaakt worden van niet-plantaardige materialen. Star Remedies zijn gemaakt op diezelfde wijze waarop Dr. Edward Bach zijn remedies maakte echter zijn Star Remedies geen traditionele 38 bach remedies. De preparatie van de essences is hetzelfde als die toen door Edward Bach ontwikkeld is.

Website:
Star Remedies bloesem essences


Waarom ik dan zonodig ook remedies moest gaan maken als de Bach remedies alles zouden oplossen?

Voor velen zal "mijn" uitwerkformulier wat betreft de Bachbloesems bekend zijn. Dit formulier is altijd anders opgesteld dan het uitwerkformulier van Dietmar Krämer, hoewel de inhoud hetzelfde is. Waarom ik dit zo heb gedaan is voor nooit duidelijk geweest. Ik heb het nou eenmaal zo gedaan. Nu blijkt dat ik de Star remedies duidelijker kan "invoegen" in mijn originele uitwerklijst.

Nog nooit heb ik gemerkt dat er, waar dan ook, een fout zit in de methode van Krämer. Wat ik ook heb gemerkt, dat als je een spoor geeft, remedies doen, wat ze eigenlijk niet kunnen doen, n.l. lichamelijke reacties kunnen geven. B.v. Als je Impatiens, Olive en Oak bij elkaar geeft kan je een zwakte toestand krijgen, die hoort bij de lever meridiaan. Bij het systeem van Krämer is voor mij bewezen dat het ook zo werkt. Dat is wat ik zo vaak heb meegemaakt in de, bijna, 35 jaar dat ik met remedies werk. Hoe vaak ben ik niet benaderd door mensen, dat zij, door het innemen van druppels van therapeuten, slechte ervaringen hebben met remedies. Hoe vaak heb ik ook niet die klachten helpen oplossen.

Toen ik hiermee begon, was mij nog helemaal niets duidelijk. Ik wist alleen dat ik remedies moest maken. Nu blijkt dat ik, zonder het te weten, remedies heb gemaakt, die passen binnen dit systeem. Voor ieder van de 12 sporen hebben Micha en ik remedies gemaakt, die binnen één spoor passen.

Stel: iemand dat iemand heel idealistisch is en altijd maar bezig is met zijn ideeën, zich met volledige energie zich inzet voor het een of ander. Hele sterke idealen heeft. Maar telkens meer verkrampt raakt en erg gespannen en daardoor moeilijk kunnen inslapen. Dan ook nog het gevoel heeft dat ze telkens loeier en moeier wordt. Ze 's morgens het gevoel hebben dat ze het liefst in bed zouden blijven. De dekens over hun hoofd willen trekken. En daarnaast helemaal niet meer kunnen inslapen 's avonds omdat hij zijn gedachten echt niet meer kan uitschakelen en er dan in gedachten discussies ontstaan over wat dan ook, dan lijkt het Vervain-spoor ge├»ndiceerd te zijn. Degene waar het over gaat lijdt dus echt aan Vervain. Je kan echt geen Vervain, Hornbeam en White Chestnut in één keer geven, wat wel kan is dat je Vervain, Hornbeam en Houttuynia of Koningin van de Kusten, Hornbeam en White Chestnut kan geven. Waardoor je sneller de "diepte" in kan gaan bij één spoor.

Bij het systeem van Dietmar Krämer moet je eerst White Chestnut en Hornbeam wegwerken voordat je aan Vervain kan gaan denken. Maar diegene lijdt juist zo erg aan Vervain. Nu hebben we een mogelijkheid om dat sneller te behandelen.

Nog een voorbeeld: Een van de meest noodzakelijke Bach remedies is Centaury. Centaury-mensen hebben vaak moeite met afgrenzen. Hoe moeilijker het is om je af te grenzen hoe heftiger de boosheid omhoog kan komen en dientengevolge val je snel in schuldgevoelens. Omdat schuldgevoel vaak zo diep zit, dien je eerst dit schuldgevoel en de boosheid op te lossen voordat je naar de echte oorzaak hiervan kan gaan, n.l. het afgrenzen van jezelf. In liefde "nee" kunnen zeggen. Nu kun je direct de remedie tegen schuldgevoel, boosheid en Duizendblad innemen.

Tot dit inzicht ben ik pas echt in 2008 gekomen. Toen ik de 11de remedie binnen dit systeem ontdekte en daarnaast nog de Fluitenkruid, die volgens een aantal mensen, het Centaury-Rock Rose-spoor behelst, heb ik zoveel emoties gehad en zoveel tranen van blijdschap omdat mij echt duidelijk werd dat de Star Remedies passen binnen het systeem waar ik mee werk.

Dr. Bach leefde begin vorige eeuw en maakte zijn remedies op dat tijdsbeeld. De Star Remedies zijn vervaardigd op het huidige tijdsbeeld, waarin meer dan ooit mensen zich bewust worden van de diepere betekenis van hun verblijf op deze aarde. De trillingen op deze aarde en van de mens zijn veranderd, verfijnder geworden. Zo ook de trillingen van de Star Remedies. Een gegeven dat volgens mij absoluut beslist niet wil zeggen dat de Bach remedies achterhaald zouden zijn, omdat niet iedereen in gelijke tred meegaat in het veranderen van de trilling. Ze zijn dan ook nog steeds hard nodig. Je zou dus kunnen zeggen dat veel Star Remedies een equivalent zijn van sommige Bach remedies, maar dan met een hogere, fijnere trilling. Er zijn ook mensen,die echter nog niet aan die trilling toe en hebben daarom nog Bach remedies nodig. Therapeuten kunnen voelen of testen welk middel zij bij hun cliënt het beste kunnen inzetten. In het verlengde van dit genoemde verschil, ligt de verschillende 'bandbreedte' van de soorten remedies. En met bandbreedte wordt bedoeld de breedte van de werkingsgebieden. Ieder mens krijgt in het leven te dealen met problemen, moeilijke situaties en verdriet.

Het spectrum van de Star remedies zal zeker nog veel groter zijn dan ik tot op heden heb beschreven en hoop dat jullie, de lezers van de site, daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Madeleine Meuwessen © 2012 • Maak kennis metContact