Mijn jeugd stond onderbewust in het teken van de oorlog. Mijn moeder stond vanaf mei 1945 maandelang op het Centraal Station in Amsterdam te wachten op familie die nooit zou terugkeren. Mijn jeugd is veilig en beschermd geweest doordat mijn ouders niets wilden laten blijken over de verschikkelijke pijn en verdriet die zij met zich meedraagden. Een gebeurtenis die mijn jeugd en leven hebben veranderd.


Op heel veel websites staan de noodzakelijke informaties over iemand vermeld b.v. in verband met zijn beroep, wat zijn kwaliteiten zijn, wat hij te bieden heeft. Volgens mij is dit slechts een klein deel van iemands persoonlijkheid. Voor mij is het belangrijk om ook alle andere facetten van mijn leven te integreren in mijn site omdat door alles wat er zich in mijn leven tot nu toe gespeeld heeft, mij gemaakt heeft tot de mens die ik nu ben. Ik ben niet alleen de Madeleine, die bloesemtherapeute is, ik ben niet alleen de Madeleine die natuurgeneeskundige is. Alle andere facetten van mijn leven hebben hiertoe bijgedragen. De synergie van alles in mijn leven maakt me tot wie ik ben.

Mijn jeugd Op het perron van het Centraal Station stond vanaf mei 1945 maandenlang een vrouw te wachten en te hopen of er nog één familielid terugkwam met één van de treinen uit de kampen. Zij was hoogzwanger. Die vrouw was mijn moeder…… en was zwanger van mij. Dit was het begin van mijn leven.

Als kind voelde ik het grote verdriet van mijn moeder, hoe liefdevol deze haar ook opvoedde. Ik zag hoe hard mijn ouders moesten werken om er na de oorlog weer bovenop te komen, want ze hadden helemaal niets meer. Daardoor ontstond bij mij al jong de gedachte dat geen mens overgeleverd zou moeten zijn aan een ander. Want dat is een vorm van machteloosheid waarvan ik nog steeds iets terugziet in de mensen van nu. Langzaam maar zeker ontstond zo in mijn jeugd een sterk gevoel dat ze de wereld beter wilde maken. Net als in mijn kindertijd vind ik het nog altijd heel erg als ze hoort en leest wat voor vreselijke dingen er gebeuren in de wereld. Want volgens mij heeft iedereen en alles wat leeft recht op een goed leven, dat is mijn diepe, diepe overtuiging.

Madeleine Meuwessen © 2012 • Maak kennis metContact